top of page

YN MATERIALTEKNIK AB

YN Materialteknik är ett företag som erbjuder kostnadseffektiv materialteknisk support inom skadefall, provning, rådgivning och utbildning.

Vi är en oberoende och opartisk aktör inom materialteknisk support vid skadefall, provning, rådgivning och utbildning. Företaget har mångårig erfarenhet och tjänster anlitas på regelbunden basis av bland annat verkstadsindustrin med beställare som Atlas Copco, SSAB, Projektengagemang och Prosweco.

YN Materialteknik startades 1998 av Ylva Nilsson, metallurg och bergsingenjör med civilingenjörsexamen från KTH. Företaget har ett välutrustat materiallaboratorium där vi utför kontroller av material och komponenter. YN Materialteknik utreder skadefall, i huvudsak i form av analyser av metalliska material där komponenter brister.

 

Utredningar är en viktig del i en förbättringsprocess varför en komponent gått sönder och vilka skador det fört med sig.

YN Materialteknik erbjuder även utbildning om metalliska konstruktionsmaterial samt stål- och värmebehandling. Se mer under fliken utbildningar.

ylva.jpg
jonas hemsida.png

Ylva Nilsson

VD

Bakgrund: 

Civilingenjör KTH Materialteknik, Institutet för Metallforskning, Alfa Laval, Atlas Copco, YNM

Jonas Dutina 

Laboratorieansvarig

Bakgrund:

KTH, YNM

bottom of page